Het mooiste lettertype voor je website? Geen gemakkelijke keuze. Mijn advies: maak gebruik van (gratis) Google Fonts! De tijd van dure lettertypes aanschaffen is namelijk voorbij. Hierbij mijn top 9 van Google Fonts die ik vaak toepas in mijn ontwerpen.

blog_fonts

 

Wat zijn Google Fonts?

Google Fonts kun je snel en gemakkelijk downloaden en gebruiken op elke website of app. En niet onbelangrijk: ze zijn gratis. De doelstelling van Google was om het web mooier, leesbaarder en toegankelijker te maken via gratis lettertypes. Dat is ze aardig gelukt met een database van 629 lettertypes waaruit je kunt kiezen. Deze webfonts zijn zeer geschikt voor websites, apps en online ontwerpen. Alle lettertypes die ik hieronder laat zien zijn strak, eenvoudig en minimalistisch. Ideaal voor flat design.

Hierbij mijn top 9:

1. Quicksand

quicksand

 

2. Lato

lato

 

3. Roboto

roboto

 

4. Open Sans

opensans

 

5. Josefin Sans

josefin

 

6. Poiret one

poiret

 

7. Source Sans Pro

sourcesans

 

8. PT Sans

ptsans

 

9. Raleway

raleway

 

Wat zijn jouw favoriete lettertypes? Laat het hieronder weten via een reactie!